fbpx

De ce sa alegi Germania?

mai 25, 2020

De ce sa înveți limbă germană? Uite doar câteva dintre multele motive:

În primul rând vreau să-ți spun că limba germană nu este atât de grea pe cum pare, iar atunci când ești determinat și hotărât să faci ceva, nu te poate opri nimic, nu contează dacă oamenii o consideră o limbă “ușoară” sau “grea”.

Limba germană este limba cea mai vorbită în mod nativ, fiind limba oficială în Germania, Austria, Belgia, Liechtenstein, Luxemburg și Elveția.

De asemenea, țările vorbitoare de limba germană sunt important din punct de vedere geografic, fiind un pod între Europa de Vest și Europa de Est.

Peste 200 milioane de oameni vorbesc limba germană, dar acest număr este încă în creștere, fapt care iti ofera posibilitatea de a te conecta și a comunica cu foarte mulți oameni noi.

Germania are o moștenire culturală și o istorie foarte bogată. Vorbitorii nativi de limba germană au o contribuție imensă în Literatură (13 premii Nobel) și Fizică (30 premii Nobel).

Ai acces la o parte noua a internetului, domeniul „.de” fiind pentru foarte mult timp al 2-lea cel mai folosit după domeniul „.com”.

În plus, Germania este detinatorul unor companii de top cum ar fi: Audi, Siemens, Volkswagen, și altele.

Ca si educație, Germania poseda un program extraordinar, acesta oferă burse studenților nemți, cât și celor străini, aceștia având de plătit doar unele taxe de înregistrare.

Iar pentru pretențioși, mentionez faptul că limba germană este a 2-a cea folosită limbă în domeniul științific.